Preventief Onderhoud

Tijdig preventief onderhoud voorkomt dat u voor vervelende verrassingen komt te staan. Om uw auto in goede conditie te houden, is tijdig onderhoud belangrijk. Elke auto heeft regelmatig een onderhoudsbeurt nodig. Wij adviseren het ene jaar een kleine onderhoudsbeurt en het jaar erop een grote onderhoudsbeurt. Het benodigde onderhoud voor veel jonge auto’s wordt aangegeven en gemeld via de boordcomputer.

Kleine beurt

Bij een kleine beurt worden de vitale componenten van uw auto gecontroleerd. Motorolie wordt ververst en het oliefilter wordt vervangen. Remmen worden gecontroleerd en vloeistoffen op peil gebracht. De banden worden gecheckt en op druk gebracht en de verlichting nagelopen.

Grote beurt

Een grote beurt is een uitgebreide inspectie van uw auto. De motorolie wordt ververst en het oliefilter vervangen. Daarnaast wordt ook het luchtfilter vervangen en indien de auto voorzien is van airco vervangen wij tevens het interieurfilter ter voorkoming van vieze luchtjes in de auto en denkend aan uw gezondheid. Bij dieselauto’s vervangen wij direct het brandstoffilter en bij benzine auto’s de bougies. Daarna volgt de controle van wielen en banden, inclusief de bandenspanning en het complete remsysteem. Wij halen bij een grote beurt altijd de volledige remmerij uit elkaar om zo alles gangbaar te maken, te reinigen en opnieuw in te vetten. Het motormanagement en de complete elektrische installatie worden gecheckt en indien nodig bijgesteld. Verder inspecteert onze monteur de accu, het uitlaatsysteem, de wielophanging, de schokdempers en het koelsysteem. Bovendien horen hier de controle van de multiriem en indien noodzakelijk de distributieriem nog bij. Tenslotte worden alle scharnieren en sloten gesmeerd en de vloeistoffen bijgevuld. Als er nog extra onderdelen aan vervanging toe zijn gebeurt dat uiteraard in overleg met u en na een heldere prijsopgave vooraf.

Plan direct een afspraak

Bij ons kunt u online uw werkplaatsafspraak plannen. Plan uw afspraak gedurende 24 uur per dag en 7 dagen per week, simpel, snel en wanneer het u uitkomt.