APK Keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een wettelijk verplichte keuring. Deze keuring verhoogt de verkeersveiligheid en beschermt het milieu.

Maar het blijft een momentopname en het betekent dus niet dat uw auto ‘t het hele jaar blijft doen. Regelmatige controle en goed onderhoud van uw auto is belangrijk, ook al is de auto APK gekeurd.

U kunt bij ons terecht voor APK aan zowel benzine, diesel, hybride als LPG auto’s van elk merk. Daarnaast verzorgen wij ook de APK voor lichte bedrijfswagens en campers.

Wij hebben onze eigen keurmeesters in dienst die er streng op toezien dat banden, remmen, verlichting en andere vitale onderdelen geschikt zijn om veilig de weg op te kunnen. Benieuwd wanneer uw auto APK gekeurd moet worden? Bekijk hier de wettelijke eisen of maak direct een afspraak met ons.

APK Keuringsrapport

Na afloop van de APK ontvangt u een keuringsrapport. Hierop staat of uw auto is goedgekeurd inclusief een overzicht van de reparatie- dan wel afkeurpunten. Wij zullen hier ook eventuele adviespunten vermelden.

Indien uw auto wordt afgekeurd, zullen wij u meteen informeren en de betreffende kosten voor herstel met u bespreken. Kleine reparaties zoals een lampje vervangen of de koplamphoogte afstellen zullen wij direct herstellen. Indien het grotere reparaties betreft zullen wij ten allen tijde contact met u opnemen. Uiteraard zullen wij het een en ander zo spoedig mogelijk proberen te herstellen om uw auto alsnog dezelfde dag goed te keuren.

Onlangs zijn de regels voor een keuring aangepast. Er wordt nu onderscheid gemaakt tussen benzine- en dieselauto’s. Ook de datum van de eerste toelating (dus de datum wanneer de auto op kenteken is gezet) is van invloed op het keuringsinterval. In het onderstaande overzicht van de RDW ziet u precies wanneer uw auto weer aan de beurt is.

Personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen (<3.500 kg)BrandstofWanneer keuren?
Datum eerste toelating na 1 januari 2005Benzine- en/of elektromotorEerste APK na 4 jaar, daarna 2 keer na 2 jaar, daarna elk jaar
Diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrisch)Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Datum eerste toelating vóór 1 januari 2005AlleEerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Voertuig 30 jaar of ouderAlleEens per 2 jaar APK
Datum eerste toelating vóór 1 januari 1960AlleGeen APK-plicht

Lees meer over

Plan direct een afspraak

Bij ons kunt u online uw werkplaatsafspraak plannen. Plan uw afspraak gedurende 24 uur per dag en 7 dagen per week, simpel, snel en wanneer het u uitkomt.