Interieurfilter vervangen

Wanneer uw auto toe is aan een kleine of een grote beurt raden wij u aan ook het interieurfilter te laten controleren en indien nodig te vervangen. Normaal gesproken dient dit ieder jaar of na elke 15.000 kilometer te worden gedaan. Het interieurfilter, ook wel het pollenfilter genoemd, zit in iedere auto met airco. Het interieurfilter zuivert de vervuilde buitenlucht die uw auto binnenkomt. Hierdoor worden u en uw medepassagiers beschermt tegen pollen, stof en schadelijke stoffen.

Wist u dat er elk uur dat u met uw auto rijdt er gemiddeld 300 m³ buitenlucht door het interieurfilter stroomt?

Door een vervuild of verstopt interieurfilter wordt de doorstroming van de buitenlucht sterk verminderd. Hierdoor worden de ramen van uw auto vettig en kunnen deze makkelijker beslaan waardoor u minder goed zicht heeft. Ook de levensduur van de kachelventilator wordt door stof en verminderde doorstroming negatief beïnvloed.

Een vervuild of verstopt interieurfilter kan ook persoonlijke problemen veroorzaken. Een slechte filterwerking kan allergische reacties opleveren bij de inzittende, denk hierbij aan mensen met bijvoorbeeld hooikoorts.

Voor een gezonde luchtkwaliteit en een optimale werking adviseren wij naast het vervangen van het interieurfilter om tegelijkertijd ook de filterbehuizing en de aangrenzende luchtkanalen te reinigen. Daarvoor bieden wij u voor € 29,95 (incl. BTW) extra een behandeling met Airco Well aan. Deze behandeling met het befaamde TUNAP Splash effect zorgt letterlijk en figuurlijk voor een frisse wind door uw auto.

Wilt u meer weten over een gezonde en goede werking van uw aircosysteem? Neem dan contact op met één van onze medewerkers.

Plan direct een afspraak

Bij ons kunt u online uw werkplaatsafspraak plannen. Plan uw afspraak gedurende 24 uur per dag en 7 dagen per week, simpel, snel en wanneer het u uitkomt.