Behoud uw fabrieksgarantie

Als u in het bezit bent van een auto die nog binnen de fabrieksgarantie valt, dan kunt u uw auto gewoon door ons laten onderhouden. Bij een BOVAG onafhankelijk autobedrijf blijft de fabrieksgarantie op uw auto gewoon van kracht. Dit is overigens wettelijk vastgelegd. Wij onderhouden uw auto volgens de voorgeschreven eisen van de fabrikant.
Onze technici zullen altijd de complete fabrieksspecificaties van uw auto opvragen bij de fabrikant en als vanzelfsprekend enkel gebruikmaken van originele onderdelen. Zo bent u ervan verzekerd dat uw fabrieksgarantie gewoon geldig blijft.
Alleen als u bij een defect daadwerkelijk een beroep op de garantie doet, eist de fabrikant dat de betreffende reparatie wordt uitgevoerd door een merkdealer. Maar ook in zo’n geval kunt u uw auto gewoon bij ons brengen. Wij zorgen er dan voor dat de merkdealers worden ingeschakeld, zodat uw garantieclaim probleemloos wordt afgehandeld. U kunt dus altijd bij ons terecht.
Heeft u vragen over de fabrieksgarantie van uw auto? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

Hoe lang heb ik fabrieksgarantie?

Wanneer een volledig nieuwe auto wordt afgeleverd, dan is op deze auto minimaal twee jaar wettelijke garantie (beter bekend als fabrieksgarantie) van toepassing. Of dat de fabrieksgarantie een langere periode beslaat dan de wettelijk bepaalde termijn van twee jaar, hangt vaak af van de autofabrikant. Binnen de garantieperiode is de fabrikant verplicht om alle mankementen aan de auto te verhelpen mits het geen slijtage betreft en mits de gebruiker geen onjuist gebruik valt te verwijten. Van belang is te beseffen dat de fabrieksgarantie wordt afgegeven op de auto zelf en dus niet aan de eigenaar van de auto. Een jonge occasion of een geïmporteerde auto kan om die reden evengoed nog fabrieksgarantie bevatten.

Bepalingen wettelijke garantie auto

De regels die van toepassing zijn op de fabrieksgarantie die automerken verstrekken, zijn bepaald op Europees niveau. Zo is een merkdealer verplicht om problemen die onder de wettelijke garantie vallen te verhelpen, zelfs als u de auto niet bij die bewuste merkdealer heeft gekocht. Ook verliest u de fabrieksgarantie niet als u onderhoud of reparatie aan uw auto heeft laten uitvoeren door een ander autobedrijf dan de merkdealer. De enige eis die in de wet wordt gesteld, is dat de auto wel volgens de specificaties van de fabrikant moet zijn onderhouden.

Plan direct een afspraak

Bij ons kunt u online uw werkplaatsafspraak plannen. Plan uw afspraak gedurende 24 uur per dag en 7 dagen per week, simpel, snel en wanneer het u uitkomt.