Controleer jaarlijks uw airco om een slechte werking, storingen en defecten aan het koelsysteem te voorkomen.

Airco Service

In 95% van de huidige auto’s zit tegenwoordig wel een airco, een climatic of een climate control. Elke auto met een airco heeft airco service nodig. Wij adviseren u om de airco eens per 3 jaar te laten vullen. Hiermee zorgt u ervoor dat de koelcapaciteit van de airco behouden blijft. Uw aircosysteem verliest ieder jaar ongeveer 8% tot 10% van zijn koudemiddel door verdamping of weglekken. Dit betekent dat de koelende werking van het systeem, naarmate het zijn koudemiddel kwijt raakt, steeds minder wordt. Het is daarom raadzaam uw aircosysteem één keer per jaar te laten controleren of er nog voldoende koudemiddel aanwezig is. Uitstel van het bijvullen kan leiden tot een slechte werking, storingen en defecten aan het koelsysteem.

Daarnaast raden wij u aan om jaarlijks de airco te laten reinigen met het reinigingssysteem van Airco Well. Wat veelal wordt vergeten is dat tijdens gebruik stof, bacteriën en schimmels zich nestelen in de filterbehuizing en luchtkanalen van het aircosysteem. Het gevolg hiervan is een verminderde luchtkwaliteit in het interieur en nare geurtjes. Met het reinigingssysteem van AircoWell wordt onder hoge druk een snelwerkende vloeistof op de aircoverdamper en in de filterbehuizing en luchtkanalen gespoten zodat bacteriën, schimmels en andere ziektekiemen worden weggespoeld.

Wat veel mensen niet weten, is dat de airconditioning niet alleen voor koeling gebruikt kan worden als het warm is, maar ook zeer geschikt is voor ontwaseming van vocht in het voor- en najaar. De airconditioning “droogt” namelijk ook de lucht. Zodoende adviseren wij u om uw airconditioning het hele jaar te gebruiken.

Wij hebben de juiste apparatuur en onze mensen zijn erkend om alle onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan een airco-installatie uit te voeren.

Wilt u meer weten over een gezonde en goede werking van uw aircosysteem? Neem dan contact op met één van onze medewerkers.

Plan direct een afspraak

Bij ons kunt u online uw werkplaatsafspraak plannen. Plan uw afspraak gedurende 24 uur per dag en 7 dagen per week, simpel, snel en wanneer het u uitkomt.