APK keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een wettelijk verplichte keuring. Deze keuring verhoogt de verkeersveiligheid en beschermt het milieu.

Maar het blijft een momentopname en het betekent dus niet dat uw auto ‘t het hele jaar blijft doen. Regelmatige controle en goed onderhoud van uw auto is belangrijk, ook al is de auto APK gekeurd.

U kunt bij ons terecht voor APK aan zowel benzine, diesel, hybride als LPG auto’s van elk merk. Daarnaast verzorgen wij ook de APK voor lichte bedrijfswagens en campers.

Wij hebben onze eigen keurmeesters in dienst die er streng op toezien dat banden, remmen, verlichting en andere vitale onderdelen geschikt zijn om veilig de weg op te kunnen.

Wanneer moet mijn auto APK gekeurd zijn? APK Reminder Direct een afspraak maken

APK Keuringsrapport

Na afloop van de APK ontvangt u een keuringsrapport. Hierop staat of uw auto is goedgekeurd inclusief een overzicht van de reparatie- dan wel afkeurpunten. Wij zullen hier ook eventuele adviespunten vermelden.

Indien uw auto wordt afgekeurd, zullen wij u meteen informeren en de betreffende kosten voor herstel met u bespreken. Kleine reparaties zoals een lampje vervangen of de koplamphoogte afstellen zullen wij direct herstellen. Indien het grotere reparaties betreft zullen wij ten allen tijde contact met u opnemen. Uiteraard zullen wij het een en ander zo spoedig mogelijk proberen te herstellen om uw auto alsnog dezelfde dag goed te keuren.

Keuringsrapport Keuringseisen

Onlangs zijn de regels voor een keuring aangepast. Er wordt nu onderscheid gemaakt tussen benzine- en dieselauto’s. Ook de datum van de eerste toelating (dus de datum wanneer de auto op kenteken is gezet) is van invloed op het keuringsinterval. In het onderstaande overzicht van de RDW ziet u precies wanneer uw auto weer aan de beurt is.

Personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen (<3.500 kg) Brandstof Wanneer keuren?
Datum eerste toelating na 1 januari 2005 Benzine- en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar, daarna 2 keer na 2 jaar, daarna elk jaar
Diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrisch) Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Datum eerste toelating vóór 1 januari 2005 Alle Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Voertuig 30 jaar of ouder Alle Eens per 2 jaar APK
Datum eerste toelating vóór 1 januari 1960 Alle Geen APK-plicht

APK Reminder

Met de APK Reminder van Autobedrijf van Gorkum vergeet u nooit wanneer uw auto toe is aan een APK Keuring. Voorkom boetes en meld u aan voor de gratis APK Reminder via de onderstaande button. U wordt dan automatisch via de e-mail op de hoogte gehouden wanneer uw auto toe is aan de APK keuring.

APK Reminder
Interesse? Sluiten